Wednesday, July 17, 2013

Lensa Aku

So, macam2 yang berlaku kat aku dalam tempoh seminggu lepas dan macam2 benda aku dapat lihat. Contohnya, kita amik yang paling comel sekali iaitu anak buah aku yang bernama Putera Irfan Danial aka Shin Chan. Atok dia yg panggil Shin Chan, pipi dia tu segantang. ahhaa. Budak tembam ni anak Along aku.
Yang ini pulak yang paling gedik. Kalau xdapat apa2 tibe2 nangis. Tapi bukan menangis betul2 pun, acah-acah sikit gelak balik. hahah. Itu la baby, nak buat macam mana. Mak aku cakap aku lagi teruk dulu. Inilah dia Izz Aisy Ammar, anak Angah aku.

Friday, July 12, 2013

Seliparku yang kaku

Hari ini telah menandakan pemergian selipar aku yang sangat setia denganku. Al Kisahnya begini. Sebelum solat jumaat, aku telah menyarung seliparku tersebut bagi mengantikan sepatu kerjaku. Adapun begitu selesalah kakiku itu setelah disarungkan dengan selipar kegemaranku itu. Namun sebelum ku melangkah masuk ke dalam kereta waja daus kawan kepada awe yang tinggal kat damansara, secara tiba2 tali yang menyempurnakan selipar itu terputus. Jadi aku pun bersuara, "selipar aku putus weyh". Maka aku pun mengajukan persoalan "Daus, kau ade pin x?" daus membalas "ada kot dalam kotak ni, cari lah". Maka awe (tetibe plak awe) pun mencari pin dan diberikan kepadaku. Aku pun dengan nekad cuba menyambung tali yang terputus itu dengan pin gabak besar weyh. Jadilah macam ni selipar tu: 

Besau pin tuh habaq hang

Itulah dia, riwayat selipar aku yang dah 2 tahun bertapak di kaki aku. haha. Banyak cerita sebenarnya selipar

Thursday, July 11, 2013

Antara Latihan Industri & Ramadhon

Minggu ni adalah minggu kedua aku dah menjalani latihan industri kat FRIM. So far so good, and then it gets better and better. Why? Sebab hari ni aku xde keje nak buat dan aku dapat menulis blog. hahah. Di saat semua org tengah sibuk menyapu tahi gajah, mengait buat sawit dan membuat kopi untuk staf, aku di pejabat membongak ngan Awe (teman sepraktikal aku) tengok muvi. haha. Kami da tengok 4 buah muvi, iaitu White House Down, KIL, Despicable Me 1 dan 2. Anda jangan jeles dan jangan report dekat cik lin. :P

Jadi ini adalah Awe @ Azwir. Budak biologi (botani) UKM. Asal Johor, single lagi. muhahaha. 

Friday, March 30, 2012

Cold

This is my first attempt on drawing a character using adobe illustrator. Well, it's not the best that I can do but I

Sunday, March 25, 2012

Long Time No See

Da lama aku xblog. Sebenarnya nk blogging tapi dulu xde internet. Tp sejak da dpat internet ni aku semakin alpa dengan kewujudan weblog aku. Dalam masa terdekat aku akan menulis blog kembali. Tapi mungkin bukan hanya menulis, something different. So I need to revamp my blog, design and all. It will take some time. Tapi apa pun I miss blogging, and i know someone that I'd like to know more loves blogging too. So here goes nothing. :D

Wednesday, November 9, 2011

Hye saya Alang, Umur saya 20 tahun :D

Semalam bfday aku! hehe. so aku da 20 skrang~ so frankly i am happy with my age. Sebab aku da berjaya hidup dengan seronok selama 20 tahun! Meeting frens and enemies, encounter complication and happiness. Birthday aku disambut bersama2 dgn mereka2 ini. Thommy Jok Uvang, Muhamad Annawi Anuar, Nur Nazreena Ayob, Hafiz Abu Bakar, Emily Edang Baru, dan Timothy Ajeng Mering :D. Tepat pukul 12am, tomi, nawi, maling and tim buat roti kek untuk aku. mcm ni la rupa die. haha.
Muka birthday boy pagi2 buta

Friday, October 21, 2011

Nenek! :')

Tanggal 20hb oktober 2011, nenek telah pergi ke rahmatullah. Allah sayang die lagi, walaupun Allah tau aku sayang die jugak. Dua hari sebelum nenek meninggal, nenek demam. Xtau la kenapa, tp keluarga aku da pergi ziarah kejap, g hantar jumpa doktor. Tp orang tua kan, bukan kuat sngat. Lepas sembahyang jumaat tadi da selesai dikebumikan. Aku terkilan sebab xdapat balik. Jauh kot, sape nk support. Tapi aku betul2 nak balik.

Teringat dulu masa aku kecik2, aku ada merengek nak mainan masa kita orang jalan2 kat pasar minggu kat Alor Gajah. Mainan tuh ultraman kot, atas kereta mainan. Biasa la aku dulu mmg suka merengek2, walaupun aku tau xkn dapat. Tapi masa tuh, nenek aku belikan jugak. Mak aku marah sebab membazir, nanti rosak jugak. Aku ingat lagi, benda tuh harga die RM20 kalau xsilap. dan benda tuh rosak akhirnya. Tp masa tuh, walaupun aku kecik agy, aku macam terkesan bila tiba2 nenek aku belikan benda yang macam tuh dan dia kata


Bukan untuk orang len, cucu dan~ bukan selalu". (dan = aku). 

Tuesday, June 7, 2011

Inggeris boleh, Melayu xboleh bukan?

Ini bukan post berunsur perkauman, jngn terpedaya ngan tajuknya. haha. Hampa nak habaq mai pasai bahasa kita. Bahasa Melayu. Yelah, krg kan skang pndai ckp bahasa omputih, MUET band 4, 5, 6. kat umah speaking london. xkisah la, hal masing2. Tapi cuba fikir, kalau org salah guna tatabahasa bahasa inggeris, mesti korang rasa klaka kan? tp kalau org salah guna bahasa melayu? krg rasa klaka x? ke krg pon xtau~ duh~ =_="

contoh-contoh:

aku nak guna bahasa melayu yang betul. x, maksud aku penggunaan tatabahasa dll. Tapi aku masih terpengaruh ngan slanga. tau ke apa tu slanga? perkataan dalam slanga xde dlm kamus. contoh, brader, pakwe, makwe, poyo dll. dan aku gune bahasa basahan. contohnya ko, amik, kenapa, macam mana, nasik. hehe