Wednesday, April 6, 2011

Phillia

Hehe, so i guess some of you have read my entry about Phobias. well, for this entry i wanna write about something that people adore, something they crave for. Well, for me, i have something that i can't live without. hehe. ok, do you know what's term for 'love' in greek? well, if you were a bio student u know that the opposite to phobic is phillic as in hydrophobic and hydrophillic right? ow man, seriously? its form 4 biology. lol. kayh, nvm dat.... behold! the list of phillia dat caught my eye on the internet via google. haha.

Ailurophilia  love of cats (awww, syazana syahnaz ;)

who could resist their cuteness? XD




Chrysophilist gold-lover (mak aku la ni haha)

even men love it, bcoz they love to sell it

Dendrophilous fond of trees (ahaks, budak2 forestry kene jadik mcm nih)


Coprophilia abnormal love or fondness for feces (EEEEEeeeeewwwwww~)

Xmo la letak gamba, geli laaa~

Technophile one who is fond of technology (aku suka hehehe)

Aku nak PSP NGP!!!


Theophile one who loves or is loved by God (amin~ :) )


Hadis riwayat Abu Hurairah ra., ia berkata:
Aku mendengar Rasulullah saw. bersabda: Allah telah menjadikan kasih sayang-Nya terbagi dalam seratus bagian. Dia menahan sembilan puluh sembilan bagian di sisi-Nya dan menurunkan satu bagian ke bumi. Dari satu bagian itulah para makhluk saling kasih-mengasihi sehingga seekor induk binatang mengangkat cakarnya dari anaknya karena takut melukainya. (Shahih Muslim No.4942)


Turophile cheese lover (yeeeeee, suka jugak... tapi timothy ajeng tidak, kesian. terlepas salah satu nikmat dunia haha)



Pogonophile one who loves beards (xde la yang suka misai, kalau x bleyh kaitkan ngan siti hehehe)
Hensem x bapak aku? haha


Lygophilia love of darkness (this is spooky!)

so? ade yang berkaitan ngan korang?? :)

3 comments:

  1. tak ada satu pun yang berkaitan dengan aku..down :(

    ReplyDelete
  2. sikit lg dah boleh amik psikologi dah alang.. ehehe

    ReplyDelete
  3. mmg dulu pon nk amik psikologi. :D

    ReplyDelete