Saturday, January 15, 2011

Makan2 :D

kali ni aku nak post pasal makanan la plak! sebab aku suke nikmati makanan. tp aku xde la makan sebanyak org len. so ini yg aku suke makan.

SNICKERS

bpak ah snickers, aku minat gler doe. tp xla slalu mkn. aku akan makan bler mase aku rase bosan ke, bile time2 mngidam, bpak ah! org len ckp manis, tp aku rase mars lagi manis kot.

LEMON CHEESE

aku mmg hantu kek! itu la yg mak aku panggil aku mase kecik2 dulu. asal kek je, mst aku yg abiskan. :D. tp yg paling aku minat ialah lemon cheese kek. slalu makan kat secret recipe la. tp mmg kalu nak sogok aku ngan kek, mmg aku xdpat than la. hehehe

TAPAI


tapai ni mmg best gler! tertama skali yang nenek aku buat. slalu bile aku balik kg mmg die tnye aku balik ke x sbb aku je yg paling suke tapai die. rndu ah nenek aku, huhu. yang paling common skali adelah tapai pulut la. tapi suke jgak makan tapai ubi, pengat dll. :) (p/s: dhia xsuke pulut) haha

KUEH



kueh ketayap
kueh putri ayu

kueh buah melaka


macam2 kueh la aku suke. kueh kering, kueh lopez, kuih lapis, kueh tart nenas, kueh apam, kueh seri muka, kueh chara, (xske chara berlauk), kueh sampan, kueh ketayap@gulung, kueh gunting, kueh putri ayu, kueh buah melaka@onde-onde, kueh badak berendam, kueh koci, kueh putri mandi, dan yang terbaru skali kueh sagu letak gula(lupe ah name die) yg mak aku panggil kueh gedik. haha. orang melayu kan kaya ngan kueh, kreatif giler, cmne la drg leyh terfikir nk buat kueh cmni. :D yang paling aku suke kueh lepat pisang, PERGH!
LEPAT PISANG!!!



PASTA MAMMA MIA!


jadi spegeti adalah makanan yg aku suke gak la. spiral ke, angels hair ke, with mushroom or tomato gravvy, maccheroni or fussili, all me likey XD. tp yg paling best kalau spageti ni telah di-melayu-kan. haha. die jadi pedas2 skit so mmg umph la! and ske gak lasagna, ;)

1 comment:

  1. Nyum..nyum..manyaknye mknn.. dah la kakza ngah lapar ni.. hhuhuu

    ReplyDelete