Wednesday, July 17, 2013

Lensa Aku

So, macam2 yang berlaku kat aku dalam tempoh seminggu lepas dan macam2 benda aku dapat lihat. Contohnya, kita amik yang paling comel sekali iaitu anak buah aku yang bernama Putera Irfan Danial aka Shin Chan. Atok dia yg panggil Shin Chan, pipi dia tu segantang. ahhaa. Budak tembam ni anak Along aku.
Yang ini pulak yang paling gedik. Kalau xdapat apa2 tibe2 nangis. Tapi bukan menangis betul2 pun, acah-acah sikit gelak balik. hahah. Itu la baby, nak buat macam mana. Mak aku cakap aku lagi teruk dulu. Inilah dia Izz Aisy Ammar, anak Angah aku.

Friday, July 12, 2013

Seliparku yang kaku

Hari ini telah menandakan pemergian selipar aku yang sangat setia denganku. Al Kisahnya begini. Sebelum solat jumaat, aku telah menyarung seliparku tersebut bagi mengantikan sepatu kerjaku. Adapun begitu selesalah kakiku itu setelah disarungkan dengan selipar kegemaranku itu. Namun sebelum ku melangkah masuk ke dalam kereta waja daus kawan kepada awe yang tinggal kat damansara, secara tiba2 tali yang menyempurnakan selipar itu terputus. Jadi aku pun bersuara, "selipar aku putus weyh". Maka aku pun mengajukan persoalan "Daus, kau ade pin x?" daus membalas "ada kot dalam kotak ni, cari lah". Maka awe (tetibe plak awe) pun mencari pin dan diberikan kepadaku. Aku pun dengan nekad cuba menyambung tali yang terputus itu dengan pin gabak besar weyh. Jadilah macam ni selipar tu: 

Besau pin tuh habaq hang

Itulah dia, riwayat selipar aku yang dah 2 tahun bertapak di kaki aku. haha. Banyak cerita sebenarnya selipar

Thursday, July 11, 2013

Antara Latihan Industri & Ramadhon

Minggu ni adalah minggu kedua aku dah menjalani latihan industri kat FRIM. So far so good, and then it gets better and better. Why? Sebab hari ni aku xde keje nak buat dan aku dapat menulis blog. hahah. Di saat semua org tengah sibuk menyapu tahi gajah, mengait buat sawit dan membuat kopi untuk staf, aku di pejabat membongak ngan Awe (teman sepraktikal aku) tengok muvi. haha. Kami da tengok 4 buah muvi, iaitu White House Down, KIL, Despicable Me 1 dan 2. Anda jangan jeles dan jangan report dekat cik lin. :P

Jadi ini adalah Awe @ Azwir. Budak biologi (botani) UKM. Asal Johor, single lagi. muhahaha.