Tuesday, April 12, 2011

Belon Sabon! :D ☜(^_^)☞

Dulu masa kecik2 klu tgah mandi, slalu maen sabun. maksud aku, maen2 ngan sabun la (ish!). Paling sronok bwat belon gne sabun tuh. heheh. 2 yang lama giler kat dalam bilik air smpai mak aku ckp "ko mandi ke bertelur!?" pas2 abah aku sambung "die tgh mengeram Telur tuh" haha. Anyway, i dont know 'bout you guys but i think bubbles are pretty cool. They are pretty and cool so they are pretty cool, lol. i wish i had much time to spend for such activity, but i don't have any. (tulis blog boleh plak!) ahha. jadik aku da jumpe bnyak resepi ntok bwat larutan buih yang paling mujarab! haha. the basic ingredients are water, soap or any washing substances and glycerin (alt. sugar or syrup). there you have it, the ultimate ingredients. :D klau mau kaler2, you ollz letak la food colouring cap brand, tp ingt! kono kek dinding meleceh2 plak kang, pas2 ekau kono sosah ngan omak kau den xdo nk menjawab. sukatan die pndai2 la, ini contoh sukatan:

Air Tarak!

Malunya aku, bengang pon ade gak. kelmarin aku mandi, aku tau pagi tuh xde air. jadi aku dng langkah yang yakin, aku pergi la mandi sbb tetibe da ade air balik. lalu aku mandi la, memulakan dgn hajat besar dahulu (kihkihkih) selamat sudah, air masih ada. Alhamdulillah~ kemudian aku pun memutar pili air shower dan menikmati jurisan air yang datang dari atas. lega rasanya~ aku lumurkan sabun dan syampu. Tiba-tiba, aliran air semakin perlahan, aku semakin cuak. makin lama makin perlahan. aku mendekatkan diri dekat shower tuh. pnyala sngap air masa tuh, (siot~). pas2 terputus sudah bekalan air, aku sabar je. tup2 roomate aku pon ade kat bilik mndi kat sblah, hahaha. (jngn ketawa) pas2 die tnye "Alang, air xde eyh?" aku jwab ngan nada sinis "yela~". aku terfikir ntok ambil air dari tangki jamban (bodoh la ko lang) tp aku tidak. aku da bukak da penutup dia. haha. ada la dlm 5min aku tunggu, baru air ada balik! fuh! pas2 sekejap je die ada, aku da abis gosok gigi, air da xde balik da.

pengajaran: hargailah air yang ada. sabor je la, nk ptg air bg tau la awal2. cipet~

Sunday, April 10, 2011

Tangan di dada, mata ke atas

Aku tau, krg kan slalu baca blog aku, aku tau krg mmg minat sngt kt blog aku kan (tangan di dada, mata ke atas) lol. haha, mst korg penah tgok gaya menyampah sebegini, perlu ke aku letak gamba? hahahaa. gamba di sebelah pon sudah cukup untuk menunjukkan gaya nya. haha.. ok2, jadi nape org slalu bwat gaya ni? sbb drg rase annoyed atau sesuatu itu menjengkelkan. :D. lalu gaya ini disertakan selepas ayat yang sinis. contohnya: A datang lambat, si B menunggu A. lalu apabila A smp, B akan berkata, "mmg aku suka tunggu ko" berserta gaya tersebut (tangan di dada, mata ke atas) hahah. klu zaman dlu org akan jeling je, so da moden kan, die da berevolusi menjadi gaya ini. krg tau sape yang yang bwat gaya ni dulu? tau x? aku pon xtau, tp klu tau, bgtau la aku, nk time kasih kat die sbb bwat hidup aku bermakna. LOL.

sory la, krg mmg rasa menjengkelkan kan dgn entry ini? ;D

p/s: aku berasa sngt terganggu sbnrnya. LOL.

like this page on Fb if you think this is kewl!~  (tangan di dada, mata ke atas)

lastly, for those who think you are so cool or whatsoeva, you r so "kind" and "generous". seriously i can't live without you guys,  i really appreciate your kind attentions towards me, i know u guys love me, right?  (hands on chest, eyes looking up)

I dont give a damn about what you have kayh  ;)

korang jngn report blog aku plak. hahahaha

Wednesday, April 6, 2011

Voices through Helium


Ini lah yang terjadi apabila kanak-kanak riang mempunyai belon helium dan kamera berada di tangan. Ape lagi, dengan berbekalkan idea gila Maling, maka terakamlah video ini untuk Aienal Mardhia. XD

Try this! :D

I love tongue twister, this is my favorite. lets see whose tongue get twisted shall we?? :D


Copyright Explained (if you have the patience to read it)!

© The Department of Redundancy Department Copyright Department Copyright, 1999

When you write copy you have the right to copyright the copy you write. You can write good and copyright but copyright doesn't mean copy good - it might not be right good copy, right?

Now, writers of religious services write rite, and thus have the right to copyright the rite they write.

Conservatives write right copy, and have the right to copyright the right copy they write. A right wing cleric might write right rite, and have the right to copyright the right rite he has the right to write. His editor has the job of making the right rite copy right before the copyright would be right. Then it might be copy good copyright.

Should Thom Wright decide to write, then Wright might write right rite, which Wright has a right to copyright. Copying that rite would copy Wright's right rite, and thus violate copyright, so Wright would have the legal right to right the wrong. Right?

Legals write writs which is a right or not write writs right but all writs, copied or not, are writs that are copyright. Judges make writers write writs right.

Advertisers write copy which is copyright the copy writer's company, not the right of the writer to copyright. But the copy written is copyrighted as written, right?

Wrongfully copying a right writ, a right rite or copy is not right.

yeah, i know you can't feel your tongue now. hahaha LOL

Phillia

Hehe, so i guess some of you have read my entry about Phobias. well, for this entry i wanna write about something that people adore, something they crave for. Well, for me, i have something that i can't live without. hehe. ok, do you know what's term for 'love' in greek? well, if you were a bio student u know that the opposite to phobic is phillic as in hydrophobic and hydrophillic right? ow man, seriously? its form 4 biology. lol. kayh, nvm dat.... behold! the list of phillia dat caught my eye on the internet via google. haha.

Ailurophilia  love of cats (awww, syazana syahnaz ;)

who could resist their cuteness? XD




Chrysophilist gold-lover (mak aku la ni haha)

even men love it, bcoz they love to sell it

Dendrophilous fond of trees (ahaks, budak2 forestry kene jadik mcm nih)


Coprophilia abnormal love or fondness for feces (EEEEEeeeeewwwwww~)

Xmo la letak gamba, geli laaa~

Technophile one who is fond of technology (aku suka hehehe)

Aku nak PSP NGP!!!


Theophile one who loves or is loved by God (amin~ :) )


Hadis riwayat Abu Hurairah ra., ia berkata:
Aku mendengar Rasulullah saw. bersabda: Allah telah menjadikan kasih sayang-Nya terbagi dalam seratus bagian. Dia menahan sembilan puluh sembilan bagian di sisi-Nya dan menurunkan satu bagian ke bumi. Dari satu bagian itulah para makhluk saling kasih-mengasihi sehingga seekor induk binatang mengangkat cakarnya dari anaknya karena takut melukainya. (Shahih Muslim No.4942)


Turophile cheese lover (yeeeeee, suka jugak... tapi timothy ajeng tidak, kesian. terlepas salah satu nikmat dunia haha)



Pogonophile one who loves beards (xde la yang suka misai, kalau x bleyh kaitkan ngan siti hehehe)
Hensem x bapak aku? haha


Lygophilia love of darkness (this is spooky!)

so? ade yang berkaitan ngan korang?? :)

Tuesday, April 5, 2011

F R I E N D S

The best word to describe happiness and joy. :D. frens are what i have in my mortal life. They are my companions, my siblings at times, and even a good critics. but a true frens are seriously hard to find. They are like diamonds among the broken glasses, i might cut myself in order to find them. The first time you met them, u felt like u knew them in ages. I have that kind of frens. Frens dat understands me so well, there's no need for me to mention what i want, what i hate and understand the mistakes that i make. Without them, i wouldn't stand on the ground to be myself, their encouragements are so solid! This post is dedicated to all of my frens, wanna know them? here they are :


H6P3


VAD with u guys, ROCK!
Daus ;)
PATI bilik aku dulu :D
Shane my babe!
outing. :) Qaliz n Qilah



mira feeding me, love u babe
i love our silliness

echa in school :D


roommate yg menggila!
eating competition, ko ingt x bob?? XD
Dhia tetap dgn hp. :)
nawi! ade illuminati! hahaha
Fik! hahahaha. epik kan?

 Jadi, wateva happens aku xkan lupekan krg. xpenah aku ckp aku mnyesal kwan ngan krg. and i hope u guys feel the same (sentimental jap) haha. aku xnk atas sebab-sebab yang xmunasabah, kata2 org yang jahat, mulut2 yang keparat akan menjadikan gamba ni hanyalah gamba semata-mata. peace! :)

Monday, April 4, 2011

Phobia! ಠ_ಠ"

Atau dalam BM = Fobia, *duh* (BM cm xde perkataan lain). maksudnya ialah ketakutan yang amat sangat terhadap sesuatu. jap, "amat" dan "sangat" boleh gne dalam satu ayat ke?? nvm... so, bnyak org ada fobia mereka sndiri. takot kucing la (Ailurophobia), tkot labah2 (Arachnophobia), takot lipas (Katsaridaphobia). hehe. berikut adalah senarai fobia yg mngkin ade kena mengena ngan krg:

Athazagoraphobia - Fobia bila dilupakan dan diabaikan (lalalala)

Anuptaphobia - Fobia untuk kekal SINGLE (aku x!)

Alektorophobia - Fobia pada ayam (haha, cmne nk makan??)

Phallophobia – Fear of penis (errr, no komen)

Phobophobia – Fear of phobias. (kesian giler O.o)

Polyphobia – Fear of many things. (lagi kesian -_-)

Coulrophobia – Fear of clowns. (Johnny Depp pon takot ini, dan kawan saya juga hehe)

Dentophobia – Fear of dentist. (aku phobia kalau yg muka bengis, yg ni ok kn?)

Hellenologophobia – Fear of Greek terms or complex scientific terminology. (ahaks, xleyh amik medic)

Hippopotomonstrosesquippedaliophobia – Fear of long words. (xbolehblalafobiayangini)

Hylophobia – Fear of forests. (yg pnting bkn dak forestry)

Triskaidekaphobia – Fear of the number 13. (msti pasal friday the 13)

Bathmophobia : Fobia pada tangga (kawan saya takot yg ini)

Bha Jadik? da jumpa term untuk fobia korang? or krg ade fobia yang lagi pelik?? isi dalam kotak komen yep! ^_^

Sunday, April 3, 2011

UFO WTF!!

dulu aku pnah tgok NatGeo psal UFO. i was really anticipating dat show, and it was at midnight. so i have 2 be awake for dat as i usually slept at 10. haha. the episode showed videos recorded by amateurs around the world. i started 2 believe dat UFO is real. mcm2 dlm otak, nk jmpe UFO la, dan aku pernah mimpi kne serang dengan UFO. haha.

ok, im not gonna talk about my dreams, suddenly this issue came across my mind. jadi, aku nak tanye nih! BETOL KE ADE UFO!!! sbb mcm xde satu kepastian, sume org tgh berdebat lagi. omg, you people.... ok, ade org yg ckp x mustahil bahawa makhluk asing betul2 wujud. kuasa Allah, sape tahu. ade jugak yg cakap alien ni mungkin entiti daripada Jin! hmmm, logik jugak. kita pon xtahu rupa jin yg sbnar  dan jin boleh berubah bentuk. habis, macam mana nk terangkan Objek Terbang Tidak Dikenali (OTTD) haha @UFO? bosan da aku dgr drg cakap itu kapal terbang US yg baru dan sedang dipandu uji, konon test-drive la.

antara dalil naqli yg aku baca:

"Dan sesungguhnya Kami telah memuliakan anak-anak Adam; dan Kami telah beri mereka menggunakan berbagai-bagai kenderaan di darat dan di laut; dan Kami telah memberikan rezeki kepada mereka dari benda-benda yang baik-baik serta Kami telah lebihkan mereka dengan selebih-lebihnya atas banyak makhluk-makhluk yang telah Kami ciptakan."
(Surah Al-Isra', Ayat 70)

jadi banyak tidak bermaksud semua kan? jadi fikir2 la... Wallahualam

ape2 pon, aku suke lagu nih, extra terrestrial!!  lalalala, layan~


ape pendapat krg? leave your comments, about the topic silly not the video. ;D peace and chill!

Im in the potrait!!

Now this is Bruneienisation!! just kidding :) well, dont blame me, blame the one who carved that. haha. this is just for fun, brunei people please dont be mad. i love brunei, such a magnificent place! keep it up to be the best model for islamic countries!! wateva it is, im proud that we are like siblings, even though we live in different countries. i can feel it! peace!

Saturday, April 2, 2011

This is exactly what's on my mind

Toloooong! aku xleyh brnafas. aku sesak, aku rimas. aku da xselesa da sebenarnya. satu ckp ni, satu ckp cm ni, aku xtau ape2 lagi., aku xtau nk ckp pe. krg ade otak, nape xleyh berfikir mcm mane yg aku nk? nape nk demand x tentu pasal. knape asyik nk carik salah org? nape nk dengki? rezki 2 Allah yang bagi. ko ade kelebihan sendiri, aku ada kelebihan sendiri. aku ade kelemahan, ko ade kelemahan. ko ade ape yg aku xde. aku ade bnyak kelemahan. aku xtnjuk, smp org ingt aku ni perfect!! no im NOT! xde sape yg paham aku, n i mean it. no one on this entire world~ ok myb ade, tp ko xtnjuk kan? aku tau...... tolong, aku nk space aku sndiri. Aku xnk mnyusahkan org laen, aku cuba. tp org laen asyik mnyusahkan org laen dan aku. aku nk tgok ko melenting nnty. bile aku jadi berani, krg ckp aku kuang aja. bile aku diam2 je, krg nk pijak pale aku plak kan.. u dont deserve my kindness. xde tq kan bile aku tlg ko, xpe.. carik la salah aku lagi, dan ko akan dpat bnyak. tp ingt, ko carik salah org, tp ko akan bukak mata org lain kelemahan ko. ko bukak pekong di dada sndiri. please2 im begging. tlg la, aku xlarat da. aku ade perasaan.. aku boleh sorok, tp aku da bosan asyik sorok prasaan aku. jadi skang aku nk tnjuk. n im begging you 2 show dat u love me. i need it so much... aku x kaya, tp if love is all i have, i have everything in this world. :)