Monday, January 31, 2011

PAGE2 BODO

assalamualaikum

ni yang aku nak mara nih. ni yang aku nak melenting nih. xleyh bla la shial~ ape masalah korang ni? ape masalah kteorng? ape masalah dunia skarang?

skang ni kat fb dari dulu smp skang xabis2 ngan page2 mengutuk n causes yang x masuk akal. sume nye nak kutuk org laen, kate islam bodoh la, org smnnjung bodo la, org sabah srawak bodo la, orng cine bodo la, orng mlayu bodo la (aku reka name), malaysia bodo la, indonesia bodo la, yahudi bodo la, amerika bodo la, Nabi Muhammad *&^*% la. bpak ah!! GILE + PSYCHO = PATUT MAMPUS!

tp aku rase xyah la nk emo sngt ngan drg ni. sbb lambat laun nnty drg tau la pe akan jadi. kuasa Allah, Dia je yg tahu sapa btol. ;)

Wednesday, January 19, 2011

Oh Mak Kau! (OMK)

Hahahhah. Korang mesti suke kaco org yg melatah kan? Cucuk2 sikit da macam2 pelatah ni sebut. Mmg lawak giler r. ade yang merepek2, buat bunyi2 pelik, x kurang yang mencarut. Tp ayat melatah yang klasik sekali adalah "oh mak kau" (OMK) hahaha. Tp x pelik ke nape orang bleyh melatah? Xde la, mesti ade sebab kn? Psikologi? ntah la. ade yang cakap latah ni "unreleased energy" (tenaga terpendam). aku penah baca yang hanya org melayu n eskimo je yg melatah. (lupe da mane aku bace). tapi ade gak yg ckp org perancis-canada pon terjerumus gak dulu. haha. die panggil Jumping Frenchmen of Maine syndrome. Anthropologist ckap ada syndrome yg same, bezanya budaya latah itu sndiri.

OK, enough with the facts! Kawan2 aku ramai je yg melatah. Laki, Prempuan, "tua", muda xkira la. klau nenek aku die melatah sebut "Oh lobai!"(oh lebai!). Mak aku ckp dlu ade pak lebai ni mnat nenek aku, xtau r btol ke x. haha. Tp yg xleyh blah kalau bngsa lain mlatah gak. LOL. Orang ckp mlatah ni klau kite suke kacau nnty die brjangkit. Aku rase betul! :D. Ape2 pon, aku suke tgok video nih. haha

Walaupun kdg2 cm kesian gak tgok org mlatah ni (penat owh), tapi ntah, mmg lawak yg xkn penah bosan! peace! (org2 latah jngn mara ar) hehe

Saturday, January 15, 2011

Makan2 :D

kali ni aku nak post pasal makanan la plak! sebab aku suke nikmati makanan. tp aku xde la makan sebanyak org len. so ini yg aku suke makan.

SNICKERS

bpak ah snickers, aku minat gler doe. tp xla slalu mkn. aku akan makan bler mase aku rase bosan ke, bile time2 mngidam, bpak ah! org len ckp manis, tp aku rase mars lagi manis kot.

LEMON CHEESE

aku mmg hantu kek! itu la yg mak aku panggil aku mase kecik2 dulu. asal kek je, mst aku yg abiskan. :D. tp yg paling aku minat ialah lemon cheese kek. slalu makan kat secret recipe la. tp mmg kalu nak sogok aku ngan kek, mmg aku xdpat than la. hehehe

TAPAI


tapai ni mmg best gler! tertama skali yang nenek aku buat. slalu bile aku balik kg mmg die tnye aku balik ke x sbb aku je yg paling suke tapai die. rndu ah nenek aku, huhu. yang paling common skali adelah tapai pulut la. tapi suke jgak makan tapai ubi, pengat dll. :) (p/s: dhia xsuke pulut) haha

KUEH



kueh ketayap
kueh putri ayu

kueh buah melaka


macam2 kueh la aku suke. kueh kering, kueh lopez, kuih lapis, kueh tart nenas, kueh apam, kueh seri muka, kueh chara, (xske chara berlauk), kueh sampan, kueh ketayap@gulung, kueh gunting, kueh putri ayu, kueh buah melaka@onde-onde, kueh badak berendam, kueh koci, kueh putri mandi, dan yang terbaru skali kueh sagu letak gula(lupe ah name die) yg mak aku panggil kueh gedik. haha. orang melayu kan kaya ngan kueh, kreatif giler, cmne la drg leyh terfikir nk buat kueh cmni. :D yang paling aku suke kueh lepat pisang, PERGH!
LEPAT PISANG!!!



PASTA MAMMA MIA!


jadi spegeti adalah makanan yg aku suke gak la. spiral ke, angels hair ke, with mushroom or tomato gravvy, maccheroni or fussili, all me likey XD. tp yg paling best kalau spageti ni telah di-melayu-kan. haha. die jadi pedas2 skit so mmg umph la! and ske gak lasagna, ;)

Saturday, January 8, 2011

MUZIKA!

Ni adalah senarai lagu yang aku layan skang!



Take It Off
-Ke$ha-














Let's Just Fall In Love Again
-Jason Castro-

 rimas lak tgok rmbut die =_=" haha

Na Na Na
-My Chemical Romance-


suke doe rambut merah Gerard Way












Forget You
-Cee Lo Green-

 VC die xley bla XD






If It's Love
-Train-










Need You
-Travis McCoy-

We'll be Alright
-Travis McCoy-

mamat stylo ni mmg aku minat lagu die







Bottoms Up
-Trey Songz feat. Nicki Minaj


*gamba paling sopan Nicki Minaj yang aku leyh carik







All About Him
-Auburn-

aiseyh, sweet!






Magic
-B.O.B feat. Rivers Cuomo-

lagu yang buat kaki aku x dok diam










Rocketeer
-Far East Movement feat. Ryan Tedder







Korang ade x layan lagu2 best yang lain? aku nak tau gak! :D
p/s nak tgok Juara Lagu. mcm best je taun ni pnye lagu!